VAD VI GÖR

En levande dekorateljé


Vi bygger för så väl teater, museum, reklam som TV-dekor. Hos oss finns en gedigen materialkännedom och vi arbetar i de flesta material.  Men vi strävar alltid efter en så miljömässigt hållbar lösning som möjligt. 

Genom åren har vi byggt upp ett stort kontaktnät av duktiga medarbetare och samarbetspartners och kan ansvara för en helhetslösning.

 

Snickeri och CNC-Fräsning

I snickeriet har vi en stor CNC-fräs. Maskinen kan fräsa skivor upp till 3100x1530 mm. Här tillverkar vi detaljer för egen dekorproduktion men även på uppdrag av andra verkstäder och dekorateljéer.

Hos oss behöver du inte komma med en färdig ritning. Det går bra med en enkel skiss på en servett. Vi ordnar resten.


Smide

Vi svetsar i såväl stål som aluminium. Vi vår smedja finns förutom svetsar även svarv och metallfräs för

maskinbearbetning.


Måleri och attribut

Vi utför såväl dekormåleri som tillverkning av attribut och skulptering.


Print, sömnad, ljus, effekter, content

Vi samarbetar med ett antal företag som är experter på det där som vi inte riktigt gör själva. Tillsammans kan vi ombesörja såväl printat material, foliering, sömnad av scentextil, ljusmontage och effekter av olika slag.

Kreativ ingenjörskonst


Hos oss är ingen dag den andra lik. Ingen scen, utställning eller inredning kan lösas som den vi gjorde igår. Vi är alltid öppna för nya material, annorlunda lösningar och att möjliggöra scenografens vision. Därför är närhet mellan ritbord och verkstad så viktig, vi kan snabbt gå från kontor i verkligheten.


Konstruktionsarbete och hållfastighetsberäkningar
Vi ritar och konstruerar i såväl 2D som 3D CAD och kan hjälpa med ritningar och tillverkningsunderlag.


Formgivning, visualisering och scenografi
Behöver du hjälp med att visualisera ett koncept? Behövs det en scenograf eller formgivare till projektet?
Vi har skapat många utställningar och miljöer genom åren och har ett brett kontaktnät av scenografer och formgivare.Automation

Med bakgrund inom scenautomation har vi skaffat oss gedigen erfarenhet av scenmaskineri, mekaniskt montage och service/underhåll av scenautomation.


Mekaniskt montage och service

Vi utför både montage av ny utrustning samt service och underhåll av befintliga system.

Scenautomation

På förfrågan kan vi konstruera och bygga scenautomation som till exempel scenhissar, vridscener och annan specialutrustning.


Hyra

På vårt lager finns en hel del utrustning att hyra. Här kan du bland annat hitta vinschar, drivmotorer och skensystem för såväl lätta som tunga laster.

Slå en signal och hör om vi har något som kan passa.